Workshops

Beste klanten en vrienden van Irebér Stones & Silver

Helaas zijn alle plekken voor de workshop Steenslijpen deze zomer volgeboekt. De data voor oktober, november en december staan reeds in de agenda.

Om e.e.a. goed en veilig te laten verlopen hebben wij de volgende aanpassingen gedaan:

  • De slijpmachines zijn een stuk uit elkaar geplaatst zodat de voorgeschreven afstand mogelijk is.
  • Tijdens de workshop kan per machine één persoon met de machine werken.
  • Hierdoor zullen de workshops van meer dan twee personen wel iets langer gaan duren. Wij rekenen op een uitloop van maximaal 1,5 uur.
  • De afzuiging van de slijperij is opgevoerd zodat eventuele schadelijke stoffen onmiddellijk worden afgevoerd.
  • Voor de deelnemers die dat wensen zijn mondkapjes beschikbaar.
  • Meubilair en schorten worden voor aanvang van de workshop gedesinfecteerd.

Het aantal deelnemers blijft minimaal 2 personen maximaal 4 personen.

Op onze site zijn de beschikbare data gepubliceerd.

Een prachtig gepolijste (edel)steen of mineraal is een lust voor het oog. Nog mooier is het om het proces van ruwe steen tot een prachtig sierstuk zelf uit te voeren. Dat kan tijdens de workshop steenslijpen van Irebér Stones & Silver.

Irebér Stones & Silver geeft regelmatig workshops voor het slijpen van edelstenen en mineralen.
Het is een leuke beleving om een ruw stuk steen, in een aantal stappen, te zien veranderen naar een mooi, glimmend sieraad wat de kleuren van de natuur naar buiten laat komen.

Na ontvangst en uitleg van de te gebruiken machines gaat men, onder begeleiding van Bert Schalker, zelf aan de slag om dit te realiseren. Stap voor stap zie je de steen vorm krijgen en na een aantal bewerkingen komt de glans en de kleur steeds meer naar boven. Uiteraard wordt er tijd vrij gemaakt voor vragen en tips om e.e.a. goed te laten verlopen.

Alle workshops worden gegeven in ons atelier gevestigd in de monumentenstad Zierikzee. Uiteraard zijn speciale wensen in overleg in te bouwen. De kosten bedragen € 35,- per persoon inclusief koffie. thee, een drankje achteraf en oefenmateriaal om mee te slijpen.

Tevens bestaat de mogelijkheid om een geslepen steen achteraf door ons te laten vatten in zilver zodat er een draagbaar sieraad ontstaat als blijvende herinnering.

Ook bestaat de mogelijkheid om een workshop als verjaardagscadeau aan te bieden. Voor deze persoon of personen kan dan een aparte middag ingepland worden, zonder andere cursisten.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.